Възможно ли е да се подобри състоянието на кожата без обождане?Да.С продуктите за дерматологично обновяване на pHformula

0

Възможно е да се подобри състоянието на кожата с помощта на неинвазивни методи – атравматични салонни процедури плюс продукти за домашни грижи, в това са сигурни създателите на испанската  козметична марка pHformula. Те са успяли да решат два важни проблема, свързани с грижата за кожата: първо, как да вкарат активните компоненти на козметиката в дълбоките слоеве на кожата, и второ, как да го направят без наранявания, игли, дискомфорт и период на рехабилитация.

В света на потребителите на козметика все още съществува мнението, че всяка грижа, която прилагаме върху кожата, действа само на нейната повърхност. Козметиците имат и друг проблем: активен ефект върху кожата с помощта например на пилинг често причинява редица странични ефекти – зачервяване,  повишена чувствителност. В същото време пилингът е един от основните инструменти в работата на козметолозите, затова е важно да изберете ефективен, безопасен и не изискващ рехабилитация. Но е трудно да се намерят такива средства и такива протоколи. Добрата новина е, че всичко това вече е измислено в лабораторията на pH формула.

Всесезонни пилинги

Марката pHformula е разработена от  четвърто поколение фармацевти , резултатите от разработката са представени за първи път през 2010 г. – когато pHformula навлезе на световния пазар. 

Марката Cosmeceutical: използва компоненти с доказано действие в работни концентрации – киселини (AHA, BHA, PHA), ниацинамид, витамин С, ретинол, различни видове пептиди, растителни екстракти, богати на флавоноиди, рафинирани растителни масла, водорасли и минерали. Но най-важното при pH-формулата е начинът да се достави всичко това в дълбоките слоеве на кожата и да се създадат оптимални условия за всичко в комплекса да работи. Това се нарича трансдермална експозиция.

Вероятно сте чували много инжектори да казват: „За да работи даден компонент, трябва да се инжектира в кожата с игла“. Отвън това може да изглежда логично, но има едно нещо – този процес наранява кожата и в бъдеще травмата може да има неприятни последици (може да се появи фиброза, да се увеличи чувствителността на кожата). Истината е, че е достатъчно някои компоненти да проникнат в епидермиса или дори да работят в роговия слой, за да подобрят състоянието на кожата. pHformula са се научили да вкарват хранителните вещества по-дълбоко благодарение на специална система за доставка. Нарича се PH-DVC ™. 

PH-DVC ™ е специален комплекс от вещества, който помага на компонентите да преминат успешно през липидния слой, без да го разрушават и да доставят активните компоненти там, където са необходими. Състои се от сапонини (съединения на растителна основа, които имат повърхностно активни свойства) – те действат и като проводник, и като вещества, които намаляват дразненето и възпалението; поляризирани клъстери от вода и перфлуородекалин – компонент, който стимулира доставката на кислород до клетките и ускорява оздравителния процес. Марката използва тази система за доставка в препарати за салони, които позволяват постигане на отлични резултати при обновяване на кожата без наранявания и раздразнения, както и в домашни грижи. В идеалния случай комбинирайте процедурите на pH формула при козметик и засилете ефекта с домашни грижи. Така например, pH Formula има всесезоненни пилинги, 

Домашна грижа

Салонните процедури ви позволяват да получите максимален ефект без наранявания и дискомфорт: заради тях не е нужно да коригирате начина си на живот и да спрете социалната активност. Това са пилинги, след които веднага излизате с красива кожа. Прилича на модерна биоревитализация, само без игла. Минимални рискове и дискомфорт. 

Благодарение на PH-DVC ™ и комплекси от съставки, които специално коригират различни състояния на кожата, pH Formula успешно работи за решаване на различни проблеми: помага при акне, показва отлични резултати върху кожа с хиперпигментация, помага за обновяване и изглаждане на набръчканата кожа, както и помага за раздразнена чувствителна кожа.

Линията на домашните лекарства е логична и разбираема.  Има три категории: Активен, Възстановяване и Поддръжка. Active – най-мощните продукти с най-високи концентрации на активни съставки. Подходящ както за самостоятелна употреба, така и за подготовка на кожата за процедури в салона. Продуктите за възстановяване са предназначени за бързо възстановяване на кожата и поддържане на резултатите от подмладяващи процедури. Поддръжката е линия продукти с голямо разнообразие от задачи: от нежно почистване на кожата до специална грижа, която включва и няколко слънцезащитни крема.

Първата стъпка е почистване: пяна, гел или ексфолиант за почистване. Последният, EXFO Cleanse, е най-продаваният продукт на марката, който съчетава функциите на почистващ препарат и ексфолиант и често е препоръчителната отправна точка за формулата за pH. Удобно, EXFO Cleanse може да се използва както за измиване, така и като маска с лек пилинг ефект – работи за обновяване на кожата благодарение на ензима папаин (отслабва връзките между клетките и насърчава ексфолирането) и лактобионовата киселина (това е лека киселина който действа на повърхността на кожата – има голяма молекула, която не прониква дълбоко). 

Цялото почистване не съдържа сапун и се характеризира с богати грижовни формулировки, които съдържат успокояващи съставки, аминокиселини, минерални комплекси и растителни екстракти.

За активно стимулиране използвайте специални продукти с киселини, ретинол, витамин С, ниацинамид – крем с формула ACTIVE, MD Synergy, Vita C, Mela, Hydra серуми. Това са многокомпонентни продукти, всеки от които работи едновременно в няколко посоки: намалява възпалението, осигурява антиоксидантна подкрепа, стимулира синтеза на колаген и дълбоко овлажнява. 

Линията кремове ви позволява да засилите ефекта на серумите, допълнително да овлажните кожата и да работите с проблеми: зачервяване, пигментация, всякакъв вид увреждания. Към лечението можете да добавите и маски – подмладяваща с ретинол, противовъзпалителна с ниацинамид, изсветляваща с витамин С, овлажняваща за SOS грижа с хиалурон. И, разбира се, грижа за клепачите, врата, слънцезащитните продукти. Последните са задължителна част от всяка програма. Защитата никога не трябва да се пренебрегва, особено когато се използват киселини, ретинол, витамин С. Удобно е, че pHformula има слънцезащитни продукти със цвят –  две в едно, и sanblock, и грим.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X